Cum omologam jante mai mari pe masina | Pas cu Pas

Cum omologam jante mai mari pe masina | Pas cu Pas

 

 

O mare problema in lumea tuningului si nu numai este lipsa de cunostinte si posibilitati pentru a intra in legalitate cu modificarile aduse masinilor.

  Un aspect ce il vom acoperi aici este probabil cea mai comuna problema pe care o gasim in piata. Lipsa de posibilitati in materie de dimensiune a anvelopelor trecuta in cartea masinii. 

Acest aspect poate fi relativ usor rezolvat prin utilizarea certificatului de conformitate a masinii si o programare la RAR. 

   ! Atentie ! Trebuie mentionat ca prin simplul fapt ca obtii acest document toate problemele tale NU se rezolva. In primul rand trebuie sa tii cont ca nu tot ce iti doresti tu se poate indeplini ( Ex: Omologare anveloper R19 pe Golf MK3 1.4 ).  Iti poti face o idee inainte folosind gratuit  Wheel Size , folosind datele masinii tale poti vedea ce optiuni au fost de fabrica pe caroseria si motorizarea ta. 

  Daca ceea ce ai vazut mai sus iti ofera o perspectiva pozitiva, urmatorul pas este obtinerea certificatului de conformitate.

  Certificatul de conformitate este un document unic cu informatii specifice preluate din seria de sasiu a masinii. In acesta regasim toate informatiile cu privire la Marca / Modelul si dotariile masinii tale. In trecut acesta se putea obtine de la reprezentate pentru sume modice ( 1-200 RON ) Insa odata cu cresterea cererii obtinerea acestuia a devenit tot mai dificila. Solutia pe care noi o recomandam si pe care noi am folosit-o de altfel este obtinerea certificatului de conformitate online. Acesta il poti cumpara de aici:  EuroCoc

Odata obtinut acest certificat tot ce iti ramane de facut este sa iti faci o programare la RAR. Aici mai ai de platit o taxa de talon care este in jur de 160 RON.

Sper ca acest articol ti-a fost de folos! 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.