Ce trebuie sa stii despre balansierii pompei de ulei la TFSI !

Ce trebuie sa stii despre balansierii pompei de ulei la TFSI !

 

Fara indoiala, unul dintre cele mai importante imbunatatiri ce le poti aduce unei masini echipate cu motorul 2.0 TFSI EA113 este acela de a anula balansierii pompei de ulei.

  Pompa de ulei este cea mai importanta componenta mecanica prezenta si este esential ca motorul tau sa ramana sanatos. De retinut este ca acesti balansieri se rotesc la dublul rotatie motorului. De exemplu daca turometrul masinii indica 3000 rpm, balansierii se rotesc la 6000 rpm. Este important de retinut faptul ca acesti balansieri nu tolereaza rotatiile peste 7000 rpm ale motorului ( 14.000 rpm rotatile balansierilor ). Acesta nu va ceda din prima dar nivelul de uzura si slabirea lor creste semnificativ cand acest prag este depasit.

  O alta caracteristica din pacate destul de importanta de luat in considerare este mentenanta proasta pe care o buna parte din utilizatorii masinilor echipate cu aceste motoare o aplica. Recomandat este ca schimburile de ulei sa fie facute la un interval mai scurt, aproximativ 7-9000km ar fi optim.

De asemenea un alt factor important pentru cei care acum isi cumpara primul lor TFSI EA113 recomandarea noastra si nu numai este aceea de a demonta baia de ulei si de a curata sorbul de ulei - 06F 115 251 A.

  Deoarece acesti balansieri sunt o componenta fragila a masinii care poate produce o multime de daune, cei de la VIS Motorsport vin in ajutor cu un KIT de anulare a acestora. Kitul presupune simpla actiune de a inlocui pinionul OEM cu cel de la VIS Motorsport, o operatie relativ usoara care poate fi efectuata de orice service auto. Kitul se gaseste aici: Click pentru kitul de anulare al balansierilor

 

Uite aici un exemplu de montaj DIY:

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.